رئیس انجمن دارو سازان تهران گفت: حال صنعت داروسازی ایران اصلا خوب نیست.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید حمید خوئی رئیس انجمن دارو سازان تهران در مراسم روز داروساز که در مرکز هنایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: حال صنعت داروسازی ایران اصلا خوب نیست و داروسازان از وضعیت داروسازی امروز رضایت ندارند و هیچ کس سیاست روشنی از فردای ما مشخص و تببین نمیکند.
وی ادامه داد: کل برنامه این است که در شرایط بحرانی اقلام داروهای وارداتی کاهش پیدا کند، در طول چهار سال گذشته مردم عادت کردند داروی لوکس بخرند و چرخش یک دفعه مشکلاتی ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه الویت اصلی سازمان غذا و دارو رفع نیاز مردم و رسیدگی به صنعت دارو است، افزود: مردم در خصوص موضوع دارو شوخی ندارند و در کشورهایی مثل پاکستان برای دارو دولت عوض میشود.
خوئی اضافه کرد: ما در آستانه یک بحران دارویی هستیم و مسئولان وزارت بهداشت این مسئله را جدی نمیگیرند.
وی ادامه داد: اگر شایعه کمبود دارو ایجاد شود، نگرانی به جان مردم میافتد و همین مسئله سبب برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا میشود و زمان زیادی به طول میانجامد تا این موضوع حل شود.
وئی گفت: در طرح تحول سلامت به داروساز جفای زیادی شده است، زیرا اوراقی به دست صنایع میرسد که برای نقد شدن آن ۳۰ درصد از ارزش آن کاهش پیدا میکند.
وی بیان کرد: دارو طی چند سال گذشته قیمتش ثابت مانده است و فقط به ما میگویند که کیفیت را باید بالا ببریم، اگر کیفیت دارو افت کرد مسئولش دولت و وزارت بهداشت است، زیرا افزایش کیفیت هزینه بر است و کسی از ما حمایت نمیکند.
وی اظهار کرد: ما از ظرفیت بالایی در حوزه صادرات دارو برخوردار هستیم و من میگویم که صنایع داروسازی دزد نیستند، در تمام دوران سخت جنگ ۹۵درصد از داروهای کشور به وسیله شرکتهای داخلی تولید و به مردم عرضه میشده است و اکنون ۲۳هزار دارو ساز در کشور مشغول به خدمت هستند که هیچ حمایتی از آنها نمیشود.
وی یاد آوری کرد: آنجایی که پای نظارت در میان است وزارت بهداشت خودش را نشان میدهد، ولی در زمان کار و حمایت هیچ گونه کمکی به ما نمیکنند.
مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو: سود منفی ۲ درصدی صنعت داروسازی/ پیگیر نقدینگی شرکتهای دارویی در هیئت دولت هستیم.
مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو گفت: در سه ماهه اول امسال در بورس نرخ بازدهی ۳۶ درصد بوده، ولی در صنعت دارو سازی منفی دو درصد بوده است.
دکتر عبدزاده مدیر کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو در مراسم روز داروساز که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: برخی از مشکلات موجود به دلیل ناهماهنگی بین وزارت بهداشت، سندیکای دارو و انجمن داروسازی است و همین وضعیت موجب آسیب جدی به پیکره صنعت دارو میشود.
وی بیان کرد: پیچیدگی ضوابط، نبود بودجه، نوسانات قیمت ارز و اضافه شدن مشکلات دیگر سبب ایجاد مسائلی در حوزه دارو شده است.
عبدزاده با بیان اینکه تامین دارو در الویت اول است، افزود: در حال حاضر بیش از سه هزار میلیارد تومان بیمهها به شرکتهای دارویی و دارو خانهها بدهکار هستند.
وی ادامه داد: در سه ماهه اول امسال در بورس نرخ بازدهی ۳۶ درصد بوده، ولی در صنعت دارو سازی منفی دو درصد بوده است و حدود ۵۶۰ روز طول میکشد تا محصول در خط تولید قرار بگیرد.
عبده زاده با بیان اینکه سود داروسازی در سه ماهه اول سال ۹۶ به میزان ۱۹ درصد کاهش داشته است، افزود: این درحالی که رشد تورم ۲۱ درصد است، زیرا امروزه منابع صنعت داروسازی تامین نمیشود و داروسازان مجبور هستند وام دریافت کنند.
وی تاکید کرد: صنعتی که کیفیتش خوب نباشد سود آور نیست، وضعیت آئین نامهها و تعرفهها نیز مناسب نیست و باید ضوابط را اصلاح کنیم.
مدیر کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ادامه داد: درصنعت دارو سازی سود واقعی دیده نشده است و این مسئله برای کنترل داروهای پر حجم نیز دیده نشده است.
عبده زاده بیان کرد: در حدود ۴۲ میلیارد داروی مصرفی داریم و ما پیگیر موضوع نقدینگی شرکتهای دارویی خارج از اوراق عرضه از طریق هیئت دولت هستیم.
وی افزود: قیمت گذاری دارو باید واقع بینانه باشد، قیمت گذاری با توجه به ضوابط اعلام شده اجرایی میشود و در عمل به این قوانین با هبچ کس تعارف نداریم.
عبده زاده عنوان کرد: ۴۰ درصد از قیمت تمام شده دارومربوط به خود دارو است و مابقی برای بسته بندی و دیگر موارد است.
وی گفت: در حال حاضر ۱۲ هزار داروخانه داریم که باید همکاری خوبی با بیماران کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کرد: کارشکنی تامین اجتماعی در واریز سهم درمان به خزانه/ قول مساعد گمرک برای ترخیص سریع دارو/هزینهها در کشور به دلار و درآمد به ریال است.
شهریاری گفت: متاسفانه تامین اجتماعی تنها ۸۰میلیارد تومان به حساب خزانه ریخته است.
دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مراسم جشن روز داروساز که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: مواد اولیه دارو از هند و چین وارد ایران میشود، ولی کیفیت داروی ما با بقیه کشورها فرق میکند، مواد اولیهای که به کشورهای اروپایی میرود با ایران به دلیل توانایی مالی فرق میکند.
شهریاری با بیان اینکه من معتقدم که قیمت دارو نباید ثابت باشد و مابه تفاوت قیمت باید از شرکتهای بیمه گر دریافت شود، ادامه داد: من هنگامی که این پیشنهاد را دادم همان موقع با واکنشهایی منفی مواجه شدم.
وی اضافه کرد: باید موانع را از سر راه داروسازان برداریم، ولی موضوع مهم این است وقتی ژل تزریقی در لیست دارویی به حساب میآید این مسئله باعث بروز مشکلاتی در دیگر بخشها میشود.
شهریاری تاکید کرد: اوراقی که بابت پرداخت مطالبات داده میشود باعث ضرر داروسازان است و من نامهای به رئیس مجلس داده تا مطالبات دارویی و بهداشت به ریال پرداخت شود.
وی عنوان کرد: مجلس پیشنهاد داده سهم نه بیست و هفتم در حساب جداگانهای بیاید و ما درخواست داشتیم که این پول صرف دارو و درمان شود که متاسفانه من متوجه شدم تنها ۸۰ میلیارد تومان به این حساب ریخته شده است.
شهریاری با بیان اینکه قرار شده است هر کمبود پول ریخته شده را به قوه قضائیه معرفی کنیم، افرود: صنعت دارویی ما با مشکلاتی روبه رو است و ما برخی از مشکلات دارویی کشور را نمیتوانیم رسانهای کنیم و به نظرم باید جلسهای بین انجمن و رئیس مجلس در خصوص وضعیت صنعت دارویی گذاشته شود.
شهریاری تاکید کرد: من از ذخایر دارویی مطلع هستم و امیدوارم با مدیریت صحیح مشکلات برطرف شود، گمرک قول مساعد داده داروها کمتر از یک هفته ترخیص شود.
شهریاری یاد آوری کرد: در این کشور حقوق به ریال به مردم میدهند، ولی هزینهها به دلار از مردم گرفته میشود